Logo no.boatexistence.com

Hvor kan jeg finne convallaria majalis?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kan jeg finne convallaria majalis?
Hvor kan jeg finne convallaria majalis?

Video: Hvor kan jeg finne convallaria majalis?

Video: Hvor kan jeg finne convallaria majalis?
Video: Календарь - агрогороскоп цветовода на август 2021 года 2024, Kan
Anonim

Det er hjemmehørende over hele den kjølige tempererte nordlige halvkule i Asia og Europa, men anses generelt som invasiv i deler av Nord-Amerika. Convallaria majalis var. montana, også kjent som den amerikanske liljekonvall, er hjemmehørende i Nord-Amerika.

Hvor vokser Convallaria?

Til tross for sitt skyggeelskende rykte klarer Convallaria majalis seg også godt i full sol, men den egner seg bedre til kaldt klima Den vil blomstre best etter en hard kald vinter, og selv om den tåler dårlig jord, foretrekker den en rik, fuktig, men godt drenert jord. Den har en tendens til ikke å blomstre i veldig dyp skygge.

Hvor kan liljekonvall finnes?

Nødt til Eurasia og det østlige Nord-Amerika, liljekonvall dyrkes i skyggefulle hageområder i mange tempererte deler av verden. Plantene vokser ofte tett sammen og danner en tett matte, og brukes noen ganger som bunndekke.

Er Convallaria en flerårig plante?

Ideell for skyggefulle områder og tung leire, Convallaria majalis (Lily of The Valley) er en lavtvoksende jordstenglete flerårig som danner et frodig, spredende bunndekke. Blomstrer i 3 uker i midten til sent på våren, opptil 15 søtt duftende, nikkende, klokkeformede, hvite blomster henger langs lett buede blomstrende stilker.

Er Convallaria majalis giftig?

Minst 38 kardenolider er isolert fra Convallaria majalis. Også til stede er forskjellige saponiner. Alle deler av planten er giftige, med den største konsentrasjonen av kardenolider i røttene. … Convallaria majalis er en populær flerårig hageplante som kommer fra Europa og Nord-Amerika.

Anbefalt: