Logo no.boatexistence.com

Kan klumper i testikkel forårsake infertilitet?

Innholdsfortegnelse:

Kan klumper i testikkel forårsake infertilitet?
Kan klumper i testikkel forårsake infertilitet?

Video: Kan klumper i testikkel forårsake infertilitet?

Video: Kan klumper i testikkel forårsake infertilitet?
Video: Гипертиреоз (болезнь Грейвса и другие) - Обзор 2024, Kan
Anonim

Væsken i cysten kan inneholde sædceller som ikke lenger er i live. Det føles som en jevn, fast klump i pungen på toppen av testikkelen. Å ha en spermatocele påvirker ikke en manns fruktbarhet.

Kan en sædcelle påvirke fruktbarheten?

Spermatoceles, noen ganger k alt spermatiske cyster, er vanlige. De reduserer vanligvis ikke fruktbarheten eller krever behandling. Hvis en spermatocele vokser seg stor nok til å forårsake ubehag, kan legen din foreslå kirurgi.

Er det ille å ha klumper i ballene?

Klumper eller hevelser på testiklene -- eller scrotalmassene -- er vanligvis godartede (ikke kreftfremkallende). Men klumper kan noen ganger være et tegn på en annen tilstand; i sjeldne tilfeller kan de være tegn på testikkelkreft. En lege bør undersøke testiklene og pungen for å finne årsaken til eventuelle klumper eller hevelser.

Kan du gjøre en jente gravid hvis du har testikkelkreft?

Testikkelkreft eller behandlingen av den kan gjøre deg infertil (ikke i stand til å bli far til barn). Før behandlingen starter, kan menn som kanskje ønsker å bli far barn vurdere å lagre sæd i en sædbank for senere bruk. Men testikkelkreft kan også forårsake lavt antall sædceller, noe som kan gjøre det vanskelig å få en god prøve.

Blokkerer epididymal cyste sæd?

Det kan dannes en epididymal blokkering eller hindring som hindrer sæd fra å komme inn i ejakulasjonen. Heldigvis er det helt behandlet, og vi kan hjelpe.

Anbefalt: