Logo no.boatexistence.com

Er monoaminoksidase et medikament?

Innholdsfortegnelse:

Er monoaminoksidase et medikament?
Er monoaminoksidase et medikament?

Video: Er monoaminoksidase et medikament?

Video: Er monoaminoksidase et medikament?
Video: Что может таблетка для посудомоечной машины/Бытовые советы 2024, Kan
Anonim

Monoaminoksidasehemmere Monoaminoksidasehemmere Virkningsmekanisme

MAOI virker ved å hemme aktiviteten til monoaminoksidase, og forhindrer dermed nedbrytning av monoaminnevrotransmittere og øker dermed deres tilgjengelighet. https://en.wikipedia.org › wiki › Monoamine_oxidase_inhibitor

monoaminoksidasehemmer - Wikipedia

(MAO-hemmere) er en klasse medisiner som brukes til å behandle depresjon De ble introdusert på 1950-tallet som de første medikamentene mot depresjon. I dag er de mindre populære enn andre depresjonsmedisiner depresjonsmedisiner Klaus Schmiegel (født 28. juni 1939), er mest kjent for sitt arbeid innen organisk kjemi, som førte til oppfinnelsen av Prozac, et mye brukt antidepressivum.https://en.wikipedia.org › wiki › Klaus_Schmiegel

Klaus Schmiegel - Wikipedia

men noen drar nytte av bruken deres.

Hva er et MAOI-legemiddelnavn?

monoaminoksidasehemmer (MAOI)MAO-hemmere er oftest foreskrevet for pasienter med sosial fobi. De inkluderer midlene fenelzin (Nardil), selegilin (Emsam), tranylcypromin (Parnate) og isokarboksazid (Marplan).

Hva er MOA-medisiner?

I medisin er et begrep brukt for å beskrive hvordan et medikament eller et annet stoff gir en effekt i kroppen. Et legemiddels MOA kan for eksempel være hvordan det påvirker et spesifikt mål i en celle, for eksempel et enzym, eller en cellefunksjon, for eksempel cellevekst.

Hvilken klasse er MAOI-medisiner?

Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er en separat klasse fra andre antidepressiva, som behandler ulike former for depresjon og andre nervesystemsykdommer som panikklidelse, sosial fobi og depresjon med atypiske funksjoner.

Er monoaminoksidase avhengighetsskapende?

Misbruk av monoaminoksidasehemmere er ikke vanlig, men det er noen få tilfeller av avhengighet i litteraturen. De fleste av disse pasientene hadde en tilleggsdiagnose, enten historie med tidligere rusmisbruk eller personlighetsforstyrrelse og MAOI-abstinenssymptomer.

Anbefalt: