Logo no.boatexistence.com

Kommer ankyloserende spondylitt meg i rullestol?

Innholdsfortegnelse:

Kommer ankyloserende spondylitt meg i rullestol?
Kommer ankyloserende spondylitt meg i rullestol?

Video: Kommer ankyloserende spondylitt meg i rullestol?

Video: Kommer ankyloserende spondylitt meg i rullestol?
Video: Sjögren Syndrome and the Autonomic Nervous System: When, How, What Now? 2024, Kan
Anonim

Det er en sjelden sykdom, det finnes ingen kur, og du vil havne i rullestol.

Vil ankyloserende spondylitt gjøre meg ufør?

Hvis du har et alvorlig tilfelle av ankyloserende spondylitt (AS) som hindrer deg i å jobbe, kan du være kvalifisert til å motta månedlige uføretrygd fra Social Security Administration (SSA). AS er en form for inflammatorisk leddgikt som ofte diagnostiseres hos unge menn, men den kan påvirke menn eller kvinner i alle aldre.

Påvirker ankyloserende spondylitt gange?

Bekhterevs sykdom er en undertype av inflammatorisk revmatisk sykdom, som hovedsakelig påvirker det aksiale skjelettet og sakroiliacaleddene. De viktigste kliniske manifestasjonene er spinal stivhet og inflammatoriske ryggsmerter, som kan potensielt påvirke gangevnen hos pasienter med ankyloserende spondylitt.

Hvor svekkende er ankyloserende spondylitt?

Ankyloserende spondylitt (AS) er en kronisk betennelsessykdom som rammer 1 % av befolkningen generelt. Som en av de mest alvorlige typene spondyloartropati, påvirker AS ryggvirvlene og sakroiliakaledd, og forårsaker svekkende smerte og tap av bevegelighet.

Hva anses som et alvorlig tilfelle av ankyloserende spondylitt?

I alvorlige, avanserte tilfeller av ankyloserende spondylitt er det en fullstendig sammensmelting av ryggradens bein, som gjør ryggraden til ett langt bein, som noen sier ligner på en bambusstilk. Det er ganske sjelden at fullstendig spinalfusjon oppstår hos pasienter som får behandling.

Anbefalt: