Logo no.boatexistence.com

Hvor kan en begjæring om anmeldelse sendes inn?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kan en begjæring om anmeldelse sendes inn?
Hvor kan en begjæring om anmeldelse sendes inn?

Video: Hvor kan en begjæring om anmeldelse sendes inn?

Video: Hvor kan en begjæring om anmeldelse sendes inn?
Video: Обнаружение скрытого UAP? | Выжить в черной дыре с Ави Лоэбом Obnaruzheniye skrytogo UAP? Avi Loebom 2024, Kan
Anonim

(a) Rett til å inngi en begjæring, svare eller svare (1) En part kan inngi en begjæring til the Supreme Court for overprøving av enhver avgjørelse fra domstolen i Anke, inkludert enhver foreløpig kjennelse, unntatt avslag på en overføring av en sak innenfor ankejurisdiksjonen til den overordnede domstolen.

Kan en begjæring om vurdering sendes inn til Høyesterett?

Mens retten vurderte disse begjæringene om revisjon, bemerket at, i samsvar med regel 2 i ordre XLVII i Supreme Court Rules, 2013, må en søknad om overprøving av en dom innleveres innen tretti. dager etter datoen for dommen eller kjennelsen som søkes skal gjennomgås.

Hvor kan en begjæring sendes inn?

Som diskutert tidligere, kan både sivile eller strafferettslige begjæringer innleveres til både Høyesterett og Høyesterett i henhold til henholdsvis artikkel 226 og artikkel 32 i grunnloven.

Hvem kan sende inn en anmeldelsesbegjæring til Indias høyesterett?

Gjennomgangsbegjæring behandles under seksjon 114 og ordre 47 i CPC. Enhver part som er fornærmet av en kjennelse eller dom kan søke om gjennomgang av nevnte kjennelse eller dom til samme domstol. Den kan sendes inn der ingen anke er å foretrekke eller i tilfelle det ikke er noen mulighet for anke.

Hvem kan sende inn anmeldelse?

Makten til å anmelde er gitt av law, og den iboende makten til å vurdere gjelder kun i retten. En offentlig tjenestemann har ingen iboende makt til å gjennomgå sine ordrer. Alle dekreter eller ordre kan ikke gjennomgås. Retten til vurdering er gitt av seksjon 114 og ordre 47, regel 1 i koden.

Anbefalt: