Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er det glenohumerale leddet mottakelig for skade?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er det glenohumerale leddet mottakelig for skade?
Hvorfor er det glenohumerale leddet mottakelig for skade?

Video: Hvorfor er det glenohumerale leddet mottakelig for skade?

Video: Hvorfor er det glenohumerale leddet mottakelig for skade?
Video: Understanding Shoulder Tears 2024, Kan
Anonim

Her er grunnen. Felles for alle disse idrettene er fremdrifts- og ballistiske bevegelser av skulderen (f.eks. kast, slag og trekking). Og repeterende handling av disse bevegelsene øker slitasjen på leddet. Så for å motstå skade må de forskjellige strukturene til skulderen bevege seg riktig

Hvorfor er skulderleddet veldig utsatt for skader?

Faktisk er skuldre de vanligste skadede leddene i kroppen. Den unike og komplekse anatomien til skulderen gjør den til leddet med størst bevegelsesområde, men minst stabilitet. Dermed er den mer utsatt for belastninger, gjentatte skader og aldring enn andre ledd

Hvorfor er skulderleddet det lettest skadede leddet i kroppen?

Skulderen har norm alt et bredt bevegelsesområde, noe som gjør den til det mest bevegelige leddet i kroppen. Men på grunn av denne fleksibiliteten er den ikke veldig stabil og blir lett skadet Skulderen består av 2 hovedbein: enden av overarmsbenet (humerus) og skulderbladet (scapula).

Hvorfor er skulderleddet svakt?

Svakhet i skulderen kan komme fra koordinasjonssvikt i nervemuskel eller sene Ofte vil svake skuldre reagere på et gradvis progressivt styrkeprogram. Hvis skuldersvakhet ikke reagerer på disse øvelsene, kan det skyldes et rotatorcuff-problem eller en nerveskade.

Hva er den vanligste skulderskaden?

River i rotatormansjetten er blant de vanligste typene skulderskader. Rivninger i rotatormansjetten er mest vanlig hos personer som gjentatte ganger utfører bevegelser over hodet.

Anbefalt: