Logo no.boatexistence.com

Hva er risvannforholdet?

Innholdsfortegnelse:

Hva er risvannforholdet?
Hva er risvannforholdet?

Video: Hva er risvannforholdet?

Video: Hva er risvannforholdet?
Video: Rice to water ratio - How to cook perfect rice 2024, Kan
Anonim

Bare legg risen i en finmasket sil og skyll under kaldt vann til vannet blir klart. 2. Husk forholdet. For de fleste ristyper vil du alltid bruke forholdet 1 kopp ris til 2 kopper vann, som du kan skalere opp eller ned.

Hva er forholdet mellom vann og ris?

Det grunnleggende forholdet mellom vann og hvit ris er 2 kopper vann til 1 kopp ris. Du kan enkelt, doble og til og med tredoble oppskriften; bare pass på at du bruker en kjele som er stor nok til å holde risen mens den koker og utvider seg.

Hvor mye vann bruker jeg til 2 kopper ris?

Det perfekte forholdet mellom ris og vann. Forholdet mellom vann og ris du bør bruke vil variere avhengig av ulike faktorer. Men hvis du er i tvil, er en god tommelfingerregel når du koker ris på komfyren en og en halv kopp vann per kopp ris. Dette betyr at for to kopper ris vil du bruke tre kopper vann

Hvor mye vann bruker jeg til en og en halv kopp ris?

Den største feilen folk flest gjør, som resulterer i limt ris, er å bruke feil forhold mellom ris og vann. Riktig forhold mellom ris og vann er 1: 1,5 (1 kopp ris til 1,5 kopper vann).

Er 1 kopp ris nok til 2?

Mål opp en kopp langkornet hvit ris i en kopp og jevn den ut. En kopp tørr ris gir nok kokt ris til to til tre voksne porsjoner. (Eller to voksne og to små barn.) Det kule med denne oppskriften er at den er proporsjonal.

Anbefalt: