Logo no.boatexistence.com

Hva er sublet alt skadede bakterier?

Innholdsfortegnelse:

Hva er sublet alt skadede bakterier?
Hva er sublet alt skadede bakterier?

Video: Hva er sublet alt skadede bakterier?

Video: Hva er sublet alt skadede bakterier?
Video: Forstå Unngå personlighetsforstyrrelse 2024, Kan
Anonim

Subletal skade i bakterier er indusert av eksponering for kjemiske eller fysiske prosesser. Reversibel skade på cellestrukturer og tap av cellefunksjoner kan være et resultat av en subletal behandling (Wesche et al., 2009).

Hva er subletal skade?

DEFINISJON AV SKADE

I forlengelsen er subletal skade en konsekvens av eksponering for en kjemisk eller fysisk prosess som skader, men ikke dreper en mikroorganisme (73, 175).

Hva er bakterieskade?

Abstrakt. Bakteriell skade i bovin lungebetennelse kan skyldes bakteriell frigjøring av eksotoksiner eller fra komplekse interaksjoner mellom bakterielle produkter som LPS, proteaser eller antigener og vertsresponser. Sistnevnte interaksjoner resulterer vanligvis i både beskyttelse og vevsskade.

Hva er Vbnc i mikrobiologi?

Levende, men ikke-dyrkbare celler (VBNC) er definert som levende bakterier, men som verken vokser eller deler seg. Slike bakterier kan ikke dyrkes på konvensjonelle medier (de danner ikke kolonier på faste medier, de endrer ikke buljongens utseende), men deres eksistens kan bevises ved hjelp av andre metoder.

Hva er bakteriell utvinning?

definert av mikroorganismenes evne til å gå tilbake til sin normale tilstand i løpet av en gjenopplivningsperiode der de skadede komponentene er. reparert. Å forstå subletal skade i mikrobielle celler er absolutt. avgjørende for tolkning av laboratoriedata, for utvikling av.

Anbefalt: