Logo no.boatexistence.com

Fungerer bohr-modellen bare for hydrogen?

Innholdsfortegnelse:

Fungerer bohr-modellen bare for hydrogen?
Fungerer bohr-modellen bare for hydrogen?

Video: Fungerer bohr-modellen bare for hydrogen?

Video: Fungerer bohr-modellen bare for hydrogen?
Video: L'ATOMO DI BOHR. Video con simulazioni animate in 4K. UNICO!!! 2024, Kan
Anonim

Bohr fant også ut at de forskjellige energinivåene kan inneholde forskjellig antall elektroner: energinivå 1 kan inneholde opptil 2 elektroner, energinivå 2 kan inneholde opptil 8 elektroner, og så videre. Bohr-modellen fungerer bra for veldig enkle atomer som hydrogen (som har 1 elektron), men ikke for mer komplekse atomer.

Er Bohr-modellen bare for hydrogen?

Du kan forestille deg i det klassiske synet hvor kompleks kraftendringen ville være mellom elektronene og også kjernen. Det kan være at noen har funnet en måte å gjøre det på eller tilnærme seg det, men så vidt jeg vet er dette grunnen til at bohr-modellen bare brukes for hydrogen

Hvorfor fungerer Bohr-modellen bare for hydrogen?

Fordi hydrogen og hydrogenlignende atomer bare har ett elektron og dermed ikke opplever elektronkorrelasjonseffekter.

Er Bohr-modellen anvendelig for alle atomer?

Bohrs modell av et atom er gyldig for hydrogenlignende atomer. … Kort sagt, den er gyldig for monoelektronarter og ugyldig for multielektronarter. Den er nøyaktig anvendelig for et enkelt elektronisk system og ikke for mindre enn et elektron også.

Fungerer Bohr-modellen for He+?

Siden Bohrs modell bare involverte et enkelt elektron, kunne den også brukes på enkeltelektronionene He+ , Li 2+, Be3+, og så videre, som skiller seg fra hydrogen bare i sine kjerneladninger, og derfor blir ett-elektronatomer og -ioner samlet referert til som hydrogenlignende atomer.

Anbefalt: