Logo no.boatexistence.com

Hva elueres først i reversert fase hplc?

Innholdsfortegnelse:

Hva elueres først i reversert fase hplc?
Hva elueres først i reversert fase hplc?

Video: Hva elueres først i reversert fase hplc?

Video: Hva elueres først i reversert fase hplc?
Video: The BEST Way To Use Creatine For Muscle Growth (4 STEPS) 2024, Juli
Anonim

I reversert-fase HPLC er elueringsrekkefølgen motsatt av den i en normalfaseseparasjon, med flere polare oppløste stoffer som elueres først. Økning av polariteten til mobilfasen fører til lengre retensjonstider.

Hvilken forbindelse vil eluere først i en reversert fase HPLC-separasjon?

Revers-fase kromatografi bruker en polar (vandig) mobil fase. Som et resultat har hydrofobe molekyler i den polare mobile fasen en tendens til å adsorbere til den hydrofobe stasjonære fasen, og hydrofile molekyler i den mobile fasen vil passere gjennom kolonnen og elueres først.

Hvilke forbindelser eluerer først i HPLC?

Minst polare analytter eluerer først, flere polare analytter beholdes lenger. Løsemidler med lav til middels polaritet brukes (heksan, etylacetat, metanol).

Hva elueres først i normal HPLC?

I normalfasekromatografi eluerer de minst polare forbindelsene først og de mest polare forbindelsene eluerer sist. Den mobile fasen består av et upolart løsningsmiddel som heksan eller heptan blandet med et litt mer polart løsningsmiddel som isopropanol, etylacetat eller kloroform.

Hvilken forbindelse vil eluere først?

Et svakt polart løsningsmiddel ville ha en tendens til å eluere de mindre polare molekylene først. Dermed vil sannsynligvis heksan være den første som ble eluert, siden alkaner er LITT mindre polare enn alkener.

Anbefalt: