Logo no.boatexistence.com

Er søt yams det samme som søtpotet?

Innholdsfortegnelse:

Er søt yams det samme som søtpotet?
Er søt yams det samme som søtpotet?

Video: Er søt yams det samme som søtpotet?

Video: Er søt yams det samme som søtpotet?
Video: Difference Between Yams And Sweet Potatoes 2024, Kan
Anonim

Den søte, oransje-fargede rotgrønnsaken som du elsker så høyt, er faktisk en søtpotet Ja, alle såk alte "yams" er faktisk søtpoteter. De fleste tror at lange, rødskinnede søtpoteter er yams, men de er egentlig bare en av mange varianter av søtpoteter.

Kan du erstatte yams med søtpoteter?

Hovedgrunnen til du ikke kan erstatte søtpotet med yams, eller omvendt, er fordi de to rotgrønnsakene smaker helt forskjellig og har svært forskjellige ernæringsmessige sammensetninger. En yam er stivelsesholdig og tørr, men en søtpotet er, som navnet tilsier, søt og fuktig.

Hvordan er yams og søtpoteter forskjellige?

Yams er stivelse og har et røft, brunt ytre. De kan bli opptil 45 fot lange og spises i deler av Latin-Amerika, Vest-Afrika, Karibia og Asia. Søtpoteter er en rotgrønnsak fra den nye verden, har en mykere, rødlig hud, et mer kremet interiør og ofte mørkere interiør.

Hvorfor kalles søtpoteter yams?

Da myke varianter først ble dyrket kommersielt, var det behov for å skille mellom de to. Afrikanske slaver hadde allerede k alt de 'myke' søtpotetene 'yams' fordi de lignet på yamsene i Afrika Derfor ble 'myke' søtpoteter omt alt som 'yams' for å skille dem fra de "faste" variantene.

Hvilken er bedre yams eller søtpoteter?

Søtpoteter er mer næringsrike enn yams. Søtpoteter og yams er begge sunne matvarer, og de ser like ut. Søtpoteter har imidlertid høyere konsentrasjoner av de fleste næringsstoffer og mer fiber.

Anbefalt: