Logo no.boatexistence.com

Tror transcendentalister på gud?

Innholdsfortegnelse:

Tror transcendentalister på gud?
Tror transcendentalister på gud?

Video: Tror transcendentalister på gud?

Video: Tror transcendentalister på gud?
Video: Leo Gura: Infinite Consciousness, God Realization [PART 1] 2024, Juli
Anonim

Transcendentalister tok til orde for ideen om personlig kunnskap om Gud, og trodde at ingen mellommann var nødvendig for åndelig innsikt. De omfavnet idealisme, fokuserte på naturen og motarbeidet materialisme.

Tror transcendentalister på Jesus?

Emerson erklærte at transcendentalisten " tror på mirakler, på menneskesinnets evige åpenhet for den nye tilstrømningen av lys og kraft; han tror på inspirasjon og ekstase." … I sin tale avfeide Emerson bibelske mirakler og hevdet at mens Jesus var en stor mann, var han ikke Gud.

Er transcendentalistene religiøse?

Transcendentalisme er ikke en religion i seg selv; det er mer som en samling av filosofiske og teologiske tanker, en intellektuell og en åndelig bevegelse som understreker naturens godhet og menneskehetens uavhengighet. Men i løpet av 1830-årene ble de en organisert gruppe.

Er transcendentalistene religiøse hvorfor eller hvorfor ikke?

Denne kunnskapen kommer gjennom intuisjon og fantasi, ikke gjennom logikk eller sansene. Folk kan stole på at de er sin egen autoritet på hva som er rett. En transcendentalist er en person som aksepterer disse ideene ikke som religiøse overbevisninger, men som en måte å forstå livsforhold på.

Hva er 3 transcendentalistiske oppfatninger?

Den transcendentalistiske bevegelsen omfattet mange trosretninger, men disse passer alle inn i deres tre hovedverdier individualisme, idealisme og naturens guddommelighet.

Anbefalt: