Logo no.boatexistence.com

Er neurilemma til stede i cns?

Innholdsfortegnelse:

Er neurilemma til stede i cns?
Er neurilemma til stede i cns?

Video: Er neurilemma til stede i cns?

Video: Er neurilemma til stede i cns?
Video: Neuromuscular Junction, Animation 2024, Kan
Anonim

I sentralnervesystemet myeliniseres aksoner av oligodendrocytter, og dermed lack neurilemma. … Neurilemma tjener en beskyttende funksjon for perifere nervefibre. Skadede nervefibre kan regenereres hvis cellekroppen ikke er skadet og nevrilemmaet forblir intakt.

Har CNS nevrilemma?

Nevrilemmaet er viktig for beskyttelse og regenerering av nervefiberen. Myelin skilles ut av Schwann-cellene i det perifere nervesystemet og av oligodendrocytter i sentralnervesystemet.

Hvor finnes et nevrolemma?

Neurolemma (også neurilemma og skjede til Schwann) er det ytterste laget av nervefibre i det perifere nervesystemet. Det er et kjerneformet cytoplasmatisk lag av schwann-celler som omgir myelinskjeden til aksoner.

Har noen CNS-aksoner et nevrolemma?

I CNS myeliniseres aksoner av oligodendrocytter, og dermed lack neurolemma. Myelinskjedene til Oligodendrocytter har ikke neurolemma fordi overflødig cytoplasma er rettet sentr alt mot Oligodendrocyte-cellekroppen.

Er nevrilemma til stede i myeliniserte nevroner?

Nevrilemmaet er kun tilstede i det perifere nervesystemet. Den finnes i både myeliniserte og ikke-myelinerte fibre. Det er fraværende i sentralnervesystemet på grunn av mangel på Schwann-celler.

Anbefalt: