Logo no.boatexistence.com

Hva er bulul i ifugao?

Innholdsfortegnelse:

Hva er bulul i ifugao?
Hva er bulul i ifugao?

Video: Hva er bulul i ifugao?

Video: Hva er bulul i ifugao?
Video: ПЛОВ В КАЗАНЕ. Рецепт МОЕГО ЛЮБИМОГО ПЛОВА. 2024, Kan
Anonim

Bulul er de mest tallrike og mest kjente av Ifugao figurative skulpturer og har vanligvis form av enten en stående eller sittende figur. De er skåret ut av ett enkelt trestykke og viser generelt en stilisert og geometrisk gjengivelse av menneskekroppen.

Hva betyr Bulul?

Bululene er hellige skikkelser fra nordlendingenes landsbyer på Luzon-øya, i fjellområdet mellom Ifugao-, Kalinga-Apayao-, Isabela-, Benguet- og Mountain-provinsene, som er representert som beskyttende guder av låver og avlinger og voktere av ris, en av de grunnleggende næringsstoffene i området.

Hva er Bulul og bruken av det?

Bulul, også kjent som bul-ul eller tinagtaggu, er en utskåret trefigur som brukes til å vokte risavlingen av Ifugao (og deres understamme Kalanguya) folk i nordlige Luzon. Skulpturene er svært stiliserte representasjoner av forfedre og antas å få makt og rikdom fra tilstedeværelsen av forfedrenes ånd.

Hva tror Ifugao i Bulul?

Figuren bul-ul er høyt gitt respekt og ros basert på en tro på at ånder fra deres døde forfedre bor på den. Og hvis figuren ikke blir riktig behandlet med en slik beskjedenhet, kan åndene svare tilbake med en slik uønsket fiendtlig stemning.

Hvordan tilber Ifugao Bulul?

The Ifugao, fra den nordlige filippinske øya Luzon, skjærer risguder av denne typen, kjent som 'Bulul'. … De blir tilbedt med risvin, blodet fra ofrede griser osv. under innhøstingsfestivaler Bulul-skulpturene plasseres deretter i rissiloer for å holde øye med innhøstingen.

Anbefalt: