Logo no.boatexistence.com

Kan herpes være i dvale i 30 år?

Innholdsfortegnelse:

Kan herpes være i dvale i 30 år?
Kan herpes være i dvale i 30 år?

Video: Kan herpes være i dvale i 30 år?

Video: Kan herpes være i dvale i 30 år?
Video: Herpes 2024, Kan
Anonim

herpesviruset kan ligge i dvale i kroppen i årevis før folk opplever noen symptomer Etter at folk har det første utbruddet av herpes, ligger viruset deretter i dvale i nervesystemet. Eventuelle ytterligere utbrudd skyldes at viruset reaktiveres, noe som fører til at symptomer vises.

Hvor lenge kan herpes være i dvale?

Hvor lenge kan herpes forbli uoppdaget? Når du har fått HSV, vil det være en inkubasjonsperiode – tiden det tar fra du får viruset til det første symptomet vises. Inkubasjonsperioden for HSV-1 og HSV-2 er den samme: 2 til 12 dager.

Hvor mange år kan det ta før herpes dukker opp?

Første gang symptomer på genital herpes dukker opp kalles "første episode" eller "initial herpes." De første herpessymptomene er vanligvis mer merkbare enn senere utbrudd. De første herpessymptomene viser seg vanligvis 2 til 20 dager etter at du er smittet. Men det kan gå år før de første symptomene vises.

Kan du ha herpes og aldri ha et utbrudd?

Ja. Selv når det ikke er sår, er herpesviruset fortsatt aktivt i kroppen og kan spre seg til andre. Hvis du eller partneren din har herpes, reduser risikoen for spredning ved å: bruke kondom hver gang du har sex (vaginal, oral eller anal).

Er herpes mindre smittsomt over tid?

Noen som har hatt viruset i lang tid, er mindre smittsomme enn noen som nettopp har blitt smittet Generelt har kvinner høyere risiko for å bli smittet enn menn. Å ha andre seksuelt overførbare sykdommer som HIV øker også risikoen for overføring.

Anbefalt: