Logo no.boatexistence.com

Hvorfor er x-aksen uavhengig variabel?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er x-aksen uavhengig variabel?
Hvorfor er x-aksen uavhengig variabel?

Video: Hvorfor er x-aksen uavhengig variabel?

Video: Hvorfor er x-aksen uavhengig variabel?
Video: Dependent and Independent Variables 2024, Kan
Anonim

I ethvert datasett er den uavhengige eller X-variabelen den som ble valgt eller manipulert av eksperimentatoren For eksempel er tid alltid en uavhengig variabel (og fortsetter x-aksen) fordi eksperimentatoren velger hvilke tidspunkter for å ta målinger med 1 sekunds intervaller, 5 minutters intervaller osv.

Hvorfor er X den uavhengige variabelen?

Uavhengige variabler representerer funksjonsinnganger

Uavhengige variabler er de vi fritt kan manipulere, ved å plugge inn en hvilken som helst inngangsverdi. I de fleste matematikkoppgaver tenker vi på x som den uavhengige variabelen, siden det er den vi vanligvis endrer.

Er den uavhengige variabelen alltid på x-aksen?

Den uavhengige variabelen hører hjemme på x-aksen (horisontal linje) i grafen og den avhengige variabelen hører til på y-aksen (vertikal linje).

Hvorfor kaller vi ikke variabelen på x-aksen den uavhengige variabelen?

Fordi det er en enkel stevne. Det er IKKE nødvendig. Ofte er den uavhengige variabelen tid, og vi har en tendens til å visualisere "tidslinjen" fra venstre til høyre.

Hvorfor er X uavhengig og Y avhengig?

Student: Vel, for enhver verdi av x, må du gange den med to og deretter legge til én for å få y, så y er avhengig av x. Den uavhengige variabelen er x, og den avhengige variabelen er y. … Du kan endre en hvilken som helst variabel til en hvilken som helst verdi før du bestemmer verdien av y.

Anbefalt: