Logo no.boatexistence.com

Hva er axolemma-membran?

Innholdsfortegnelse:

Hva er axolemma-membran?
Hva er axolemma-membran?

Video: Hva er axolemma-membran?

Video: Hva er axolemma-membran?
Video: Тихий ИНСУЛЬТ. Вот как тело КРИЧИТ о нем! 2024, Kan
Anonim

: plasmamembranen til et akson I kort tid etter at en nerveimpuls passerer langs en nervefiber, mens aksolemmaet fortsatt er depolarisert, klarer ikke en andre stimulus, uansett hvor sterk den er, å eksitere nerven. -

Hva er forskjellen mellom axolemma og neurilemma?

Plasmamembran rundt nervecellen kalles aksolemma. Neurilemma er plasmamembranen til Schwann-celler som omgir de myeliniserte nervefibrene i det perifere nervesystemet og er fraværende i sentralnervesystemet på grunn av mangel på myelinskjede på grunn av fravær av Schwann-celler.

Hva gjør nevrale membranen?

Nevronmembranen er stedet der de fleste prosessene involvert i nevronal bevaring og funksjon utløsesDisse handlingene krever deltakelse av membranrelaterte molekylære midler, som assosieres i protein/lipidklynger for å initiere molekylær prosessering og sign altransduksjon.

Hva gjør aksoplasmaet?

Axoplasma er integrert i den generelle funksjonen til nevroner i å forplante aksjonspotensialet gjennom aksonet. Mengden aksoplasma i aksonet er viktig for kabellignende egenskaper til aksonet i kabelteori.

Hva er nevrolemmaet?

Neurolemma (også neurilemma og skjede til Schwann) er det ytterste laget av nervefibre i det perifere nervesystemet. Det er et kjerneformet cytoplasmatisk lag av schwann-celler som omgir myelinskjeden til aksoner.

Anbefalt: