Logo no.boatexistence.com

Hva gjør decadron for kreftpasienter?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør decadron for kreftpasienter?
Hva gjør decadron for kreftpasienter?

Video: Hva gjør decadron for kreftpasienter?

Video: Hva gjør decadron for kreftpasienter?
Video: Dexamethasone Nursing Considerations, Side Effects, and Mechanism of Action Pharmacology for Nurses 2024, Kan
Anonim

Om dette stoffet Deksametason brukes til å behandle kreft, for å redusere betennelse og brukes noen ganger før og etter kjemoterapi for å forebygge eller behandle kvalme og/eller oppkast. Det gis i venen (IV) eller or alt (via munnen).

Hva brukes Decadron til hos kreftpasienter?

Use in Cancer

Dexamethason er godkjent for bruk for å redusere betennelse og undertrykke (senke) kroppens immunrespons. Deksametason brukes sammen med andre legemidler for å behandle følgende typer kreft: Leukemi. Lymfom.

Hvorfor gir de Decadron med cellegift?

Kort sammendrag: Bakgrunn: Deksametason er et steroid som ofte gis i venen før cellegiftbehandling for å hjelpe til med å kontrollere akutt kvalme og oppkastDen kan også gis som en oral tablett som pasienter kan ta i de to dagene etter cellegiftbehandling for å minimere forsinket kvalme og oppkast.

Hvorfor gir de steroider til kreftpasienter?

Steroider kan også lages i et laboratorium som medikamenter. De kan brukes i kreftbehandling: for å bidra til å ødelegge kreftceller og gjøre kjemoterapi mer effektiv . for å redusere en allergisk reaksjon på visse legemidler.

Hvordan virker deksametason mot kreft?

Dexametason og de andre steroidene er nyttige i myelombehandling fordi de kan stoppe hvite blodceller fra å reise til områder der kreftmyelomceller forårsaker skade. Dette reduserer mengden av hevelse eller betennelse i disse områdene og lindrer tilhørende smerte og trykk.

Anbefalt: