Logo no.boatexistence.com

Hva betyr immanens?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr immanens?
Hva betyr immanens?

Video: Hva betyr immanens?

Video: Hva betyr immanens?
Video: Systematic Theology 1 - [Part 08] - The Attributes of God - Transcendent and Immanent 2024, Kan
Anonim

Læren eller teorien om immanens hevder at det guddommelige omfatter eller er manifestert i den materielle verden. Den holdes av noen filosofiske og metafysiske teorier om guddommelig tilstedeværelse.

Hva er meningen immanens?

Immanens, i filosofi og teologi, et begrep brukt, i motsetning til "transcendens, " på det faktum eller tilstanden av å være helt innenfor noe (fra latin immanere, "til bo i, forbli»).

Hva er et eksempel på immanens?

Eksempler på immanens. Med andre ord, immanens innebærer transcendens; de er ikke i motsetning til hverandre. Han tenker i stedet på et immanensplan som allerede inkluderer liv og død… Eksempler på slike motsetninger inkluderer de mellom natur og frihet, og mellom immanens og transcendens.

Hva menes når Gud sies å være transcendent eller immanent?

I religion er transcendens aspektet av en guddoms natur og kraft som er helt uavhengig av det materielle universet, hinsides alle kjente fysiske lover Dette kontrasteres med immanens, der en Gud sies å være fullt ut til stede i den fysiske verden og dermed tilgjengelig for skapninger på forskjellige måter.

Hva er et annet ord for immanens?

På denne siden kan du oppdage 19 synonymer, antonymer, idiomatiske uttrykk og relaterte ord for immanent, som: innboende, innfødt, medfødt, iboende, medfødt, instinktiv, intern, iboende, transcendent, subjektiv og transeunt.

Anbefalt: