Logo no.boatexistence.com

Visste du om rafflesia?

Innholdsfortegnelse:

Visste du om rafflesia?
Visste du om rafflesia?

Video: Visste du om rafflesia?

Video: Visste du om rafflesia?
Video: КЛИНЬЯ БОЛЬШЕ НЕ НУЖНЫ! Мало кто знает этот СЕКРЕТ МОЛОТКА! Такого еще никто не видел! 2024, Juli
Anonim

Det er 28 kjente arter av Rafflesia og 10 arter er oppført i den største blomsterkategorien i verden. 7. Rafflesia manillana, er den minste arten i Rafflesia-slekten. Den har blomster med en diameter på 20 cm, og trenden med Rafflesia-blomster er generelt ganske store.

Hva vet du om Rafflesia?

Rafflesia (/rəˈfliːz(i)ə, -ˈfliːʒ(i)ə, ræ-/) er en slekt av parasittiske blomstrende planter i familien Rafflesiaceae Arten har enorme blomster, knoppene som stiger opp fra bakken eller direkte fra de nedre stilkene til vertsplantene deres; én art har de største blomstene i verden.

Hva er Rafflesia kjent for?

Rafflesia arnoldii, den gigantiske padmaen, er en blomstrende planteart i den parasittiske slekten Rafflesia. Den er kjent for å produsere den største individuelle blomsten på jorden Den har en sterk og ubehagelig lukt av råtnende kjøtt. Den er hjemmehørende i regnskogene på Sumatra og Borneo.

Hva er Rafflesia-mat?

Og i motsetning til de fleste planter, bruker ikke denne blomsten energi fra solen til å lage sin egen mat. I stedet er den en parasitt: den får alle sine næringsstoffer og vann fra en vert, en vinranke i druefamilien.

Hva gjør Rafflesia unik?

Betraktet som en av de sjeldneste i verden, ikke bare for sine gigantiske kronblad, men også for den råtne lukten den avgir for å tiltrekke seg pollinatorer og byttedyr, er slekten rafflesia endemisk i Malaysia, Thailand, Indonesia og Filippinene.

Anbefalt: