Logo no.boatexistence.com

Forekommer hematopoiesis i svampete bein?

Innholdsfortegnelse:

Forekommer hematopoiesis i svampete bein?
Forekommer hematopoiesis i svampete bein?

Video: Forekommer hematopoiesis i svampete bein?

Video: Forekommer hematopoiesis i svampete bein?
Video: Мало кто знает, ЧТО Творит Арбуз с организмом человека! 2024, Kan
Anonim

Sammendrag. Voksen hematopoetisk vev hematopoetisk vev Hematopoetisk vev ( blod og benmarg) A. Hos voksne pattedyr produseres blodceller i benmargen og slippes ut i blodet. B. Hos fosteret skjer blodcelleproduksjon i plommesekken, leveren, milten og til slutt i benmargen. https://www.sciencedirect.com › emner › hematopoietic-tissue

Hematopoietisk vev - en oversikt | ScienceDirect-emner

er plassert i de flate beinene og endene av de lange beinene. Hematopoiesis forekommer innenfor de svampaktige trabeculae av beinet ved siden av vaskulære bihuler.

Hvilke bein oppstår hematopoiesis i?

Etter fødselen, og i tidlig barndom, oppstår hematopoiesis i den røde margen i beinet. Med alderen blir hematopoiesen begrenset til hodeskallen, brystbenet, ribbeina, ryggvirvlene og bekkenet.

Forekommer hematopoiesis i kompakt bein?

Rød benmarg er ansvarlig for hematopoiesis, et fancy navn for blodcelledannelse. Det er andre svampete bein som ryggvirvler, belter, etc., som også er engasjert i hematopoiesis. … Inne i skaftet til kompakt bein er et marghule fylt med gul marg, som lagrer fett.

Gjør bein hematopoiesis?

Rød benmarg er involvert i hematopoiesis. Dette er et annet navn for blodcelleproduksjon. Hematopoetiske stamceller som finnes i rød benmarg kan utvikle seg til en rekke forskjellige blodceller, inkludert: Røde blodceller.

Forekommer hematopoiesis i epifyse?

Forekomsten av hematopoetisk benmarg i det aksiale skjelettet og meta-diafyseregionene til lange bein er velkjent. Imidlertid har det vært generelt akseptert at hematopoietisk marg ikke er tilstede i epifysen til lange bein hos normale voksne.

Anbefalt: