Logo no.boatexistence.com

Hvordan dannes zirkon?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan dannes zirkon?
Hvordan dannes zirkon?

Video: Hvordan dannes zirkon?

Video: Hvordan dannes zirkon?
Video: НИКОГДА НЕ ИСПОЛЬЗУЙТЕ ЭПИН И ЦИРКОН, если… 2024, Kan
Anonim

Oprinnelig dannet ved krystallisering fra en magma eller i metamorfe bergarter, zirkoner er så holdbare og motstandsdyktige mot kjemiske angrep at de sjelden forsvinner. De kan overleve mange geologiske hendelser, som kan registreres i ringer av ekstra zirkon som vokser rundt den originale krystallen som treringer.

Hvor kommer zirkoner fra?

Zirkon finnes over hele verden, men krystaller av perlekvalitet er sjeldne. Sri Lanka og Sørøst-Asia er de viktigste kildene til zirkoner av edelstenskvalitet. Sri Lanka produserer materiale i alle farger i grus, inkludert sjeldne katteøyne. Kambodsja er hovedkilden til materiale som varmebehandler til fargeløst og blått.

Hvordan lages zirkon?

Zirkon, også referert til som zirkoniumsilikat (ZrSiO4), er et co-produkt fra utvinning og prosessering av gamle tunge mineralsandforekomster … Zirkon kan bearbeides for å lage zirkoniumoksid ved å smelte sanden ved svært høye temperaturer for å danne smeltet zirkoniumoksid, også kjent som zirkoniumoksid (ZrO2)..

Når ble zirkon dannet?

I 1789, mens han analyserte sammensetningen av zirkon Martin Heinrich Klaproth, oppdaget en tysk kjemiker zirkonium. Dette metallet ble deretter isolert fra zirkon av Jöns Jacob Berzelius, en svensk kjemiker, i 1824.

Hvor finnes zirkonkrystaller?

Zirkon er vanlig i jordskorpen. Det forekommer som et vanlig hjelpemineral i magmatiske bergarter (som primære krystalliseringsprodukter), i metamorfe bergarter og som detritale korn i sedimentære bergarter. Store zirkonkrystaller er sjeldne.

Anbefalt: