Logo no.boatexistence.com

Er hypotetiske syllogismer gyldige?

Innholdsfortegnelse:

Er hypotetiske syllogismer gyldige?
Er hypotetiske syllogismer gyldige?

Video: Er hypotetiske syllogismer gyldige?

Video: Er hypotetiske syllogismer gyldige?
Video: Advanced Norwegian lesson/ level B2: Hva er en hypotetisk setning? 2024, Kan
Anonim

I klassisk logikk er en hypotetisk syllogisme en gyldig argumentform, en syllogisme med et betinget utsagn for en eller begge premissene. Et eksempel på engelsk: Hvis jeg ikke våkner, kan jeg ikke gå på jobb.

Kan hypotetisk syllogisme være ugyldig?

“Rene” hypotetiske syllogismer:

For at en slik betingelse skal være gyldig, må antecedenten til den ene premissen samsvare med konsekvensen av den andre. … Andre former er ugyldige (med mindre de kan konverteres til en gyldig form ved motsetningsloven – se notatene mine for kategoriske syllogismer).

Hvordan vet du om en syllogisme er gyldig eller ugyldig?

En gyldig syllogisme er en der konklusjonen må være sann når hver av de to premissene er sann; en ugyldig syllogisme er en der konklusjonene må være usanne når hver av de to premissene er sanne; en verken gyldig eller ugyldig syllogisme er en der konklusjonen enten kan være sann eller kan være usann når …

Er syllogisme alltid gyldig?

Når du analyserer en syllogisme, husk alltid at premissene anses å være sanne, enten de er faktiske sanne eller ikke. Ovennevnte syllogisme er en EAO-syllogisme. Legg merke til at mellomleddet er predikatet til hovedforutsetningen og emnet for mindreleddet. Dette kan abstraheres i følgende notasjon.

Hva er ren hypotetisk syllogisme?

Rene hypotetiske syllogismer-argumenter av formen ' If p, then q: if q, then r: derfor, if p, then r'-har tradisjonelt blitt sett på som klart gyldig. … Hvis en bestemt form for argument er gyldig, må alle argumenter i den formen være slik at hvis premissene er sanne, er konklusjonen også sann.

Anbefalt: