Logo no.boatexistence.com

Hvorfor multiplekses adresse og databuss i 8085?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor multiplekses adresse og databuss i 8085?
Hvorfor multiplekses adresse og databuss i 8085?

Video: Hvorfor multiplekses adresse og databuss i 8085?

Video: Hvorfor multiplekses adresse og databuss i 8085?
Video: Address and Data Demultiplexing in 8085 Microprocessor 2024, Kan
Anonim

8085: Hovedårsaken til multipleksing av adresse og databuss er for å redusere antall pinner for adresse og data og dedikere disse pinnene til flere andre funksjoner til mikroprosessor Disse multipleksede settene av linjer som brukes til å føre den lavere ordens 8-biters adresse samt databuss.

Hva menes med multiplekset adresse og databuss?

Den multipleksede adressen og databussen er busskonfigurasjonen som adressepinner deles med DQ-signaler. Ved å bruke de delte pinnene reduseres det totale antallet pinner sammenlignet med konvensjonelle produkter som bruker en separat adresse- og databusskonfigurasjon.

Hvilken prosessor har multiplekset adresse og databuss?

Intel multipleksede adresse- og databusser, bruker de samme pinnene for å bære to sett med informasjon: adresse og data. – Pins 9-16 (AD0–AD7) brukes for både data og adresser i 8088. AD står for "adresse/data." – ALE-pinnen (address latch enable) signaliserer om informasjonen på pinnene AD0–AD7 er adresse eller data.

Hva er ulempen med multipleks adressedatabuss?

En ulempe med multipleks adresse-/databuss er at den trenger ekstra tid for å snu bussen.

Hva er fordelen med multipleks adresse- og databuss?

Hovedårsaken til multipleksing av adresse og databuss er for å redusere antall pinner for adresse og data og dedikere disse pinnene til flere funksjoner til mikroprosessoren Disse multipleksede settet med linjer brukes til å bære den lavere ordens 8-biters adresse samt databuss.

Anbefalt: