Logo no.boatexistence.com

Kommer og går kjertelfeber?

Innholdsfortegnelse:

Kommer og går kjertelfeber?
Kommer og går kjertelfeber?

Video: Kommer og går kjertelfeber?

Video: Kommer og går kjertelfeber?
Video: 😊💕 Inspiring Journey of Prince Harry 👑✈️ 2024, Kan
Anonim

Viruset forblir i kroppen livet ut, og ligger i dvale i hals og blodceller. Antistoffene gir livslang immunitet, og kjertel feber kommer sjelden tilbake en gang til Noen ganger blir viruset imidlertid aktivt igjen. Dette kan av og til forårsake symptomer, spesielt hos en person med svekket immunforsvar.

Kan du få oppblussing av kjertelfeber?

De fleste som har mononukleose (infeksiøs mononukleose) vil bare ha det én gang. Men sjelden kan mononukleosesymptomer gjenta seg måneder eller til og med år senere. De fleste tilfeller av mononukleose er forårsaket av infeksjon med Epstein-Barr-viruset (EBV).

Kommer og går monofeber?

Når du har mono, symptomene dine kan komme og gå, og symptomene dine kan endre seg med tiden. En sår hals er verst i løpet av de første 3 til 5 dagene og forbedres gradvis i løpet av de neste 7 til 10 dagene. Feber kan vare 10 til 14 dager. Vanligvis er det mildt i løpet av de siste 5 til 7 dagene.

Hva kan kjertelfeber forveksles med?

Viral faryngitt er den mest sannsynlige alternative diagnosen til kjertelfeber. De hyppigste årsakene er adenovirus og influensa. Pasienter har sannsynligvis mindre alvorlig lymfadenopati og faryngitt sammenlignet med de med kjertelfeber. Faryngeal ekssudat vil sannsynligvis også være mindre fremtredende.

Hvor lenge kan kjertelfeber være i systemet ditt?

Hvor lenge varer symptomene? De fleste med kjertelfeber er uvel i 2 til 3 uker, men tretthet og hovne lymfeknuter kan vedvare i flere uker til. Det kan faktisk ta noen måneder før du føler deg helt frisk. Det er viktig å bruke god tid på å komme tilbake til det normale.

Anbefalt: