Logo no.boatexistence.com

Er du på Balkanhalvøya?

Innholdsfortegnelse:

Er du på Balkanhalvøya?
Er du på Balkanhalvøya?

Video: Er du på Balkanhalvøya?

Video: Er du på Balkanhalvøya?
Video: Living with a Rural Village Family - Country life vlog in ALBANIA 2022 🇦🇱 [Ep. 3] 2024, Kan
Anonim

Balkan, også kjent som Balkanhalvøya, er et geografisk område i Sørøst-Europa med ulike geografiske og historiske definisjoner. Regionen har fått navnet sitt fra Balkanfjellene som strekker seg gjennom hele Bulgaria.

Hva sitter på Balkanhalvøya?

Det er ti europeiske land som utgjør Balkanhalvøya. De er Slovenia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Romania, Serbia, Makedonia, Albania, Montenegro, Bulgaria og det kontinentale Hellas. I tillegg regnes den europeiske delen av Tyrkia også som en del av Balkanhalvøya.

Hvor mange land er det på Balkanhalvøya?

11 land som ligger på Balkanhalvøya kalles Balkanstatene eller bare Balkan. Denne regionen ligger på den sørøstlige kanten av det europeiske kontinentet. Noen land på Balkan som Slovenia, Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Serbia og Makedonia var en gang en del av Jugoslavia.

Er det en Balkanhalvøy?

Balkan, også k alt Balkanhalvøya, østligste av Europas tre store sørlige halvøyer Det er ikke universell enighet om regionens komponenter. … Balkan vaskes av Adriaterhavet i vest, Det joniske hav i sørvest og Svartehavet i øst.

Hvilket land er på både Balkan og Anatolia-halvøya?

Om Tyrkia. Kartet viser Tyrkia, offisielt republikken Tyrkia, et land på den anatoliske halvøya i det vestlige Asia med en liten enklave i Thrakia i Balkan-regionen i det sørøstlige Europa.