Logo no.boatexistence.com

Var tomater alltid røde?

Innholdsfortegnelse:

Var tomater alltid røde?
Var tomater alltid røde?

Video: Var tomater alltid røde?

Video: Var tomater alltid røde?
Video: Почему из двух подарочных томатов мы выбрали в будущее красный крупный томат Сарра F1? 2024, April
Anonim

Tomater ble brakt til Mexico og ble domestisert og dyrket der i 500 f. Kr. Det antas at den første dyrkede tomaten var liten og gul. … Eldre tomatkultivarer (arvestykker) er ikke alltid glatte, men kan ha støt eller ribber og er ikke alltid røde, men noen ganger gule, oransje, rosa, lilla eller svarte.

Hvilken farge hadde tomater opprinnelig?

Tomatsortene som fantes da tomater først ble dyrket, var gule eller oransje Gjennom foredling er standardfargen på tomatplantesorter nå rød. Selv om rødt kan være den dominerende fargen blant tomater nå, betyr ikke det at det ikke er andre farger på tomater tilgjengelig.

Er tomater alltid røde?

Faktisk tomater var ikke alltid røde. Tomatsortene som fantes da tomatene først ble dyrket var gule eller oransje. Gjennom avl er standardfargen på tomatplantesorter nå rød.

Hvorfor er tomatene mine rosa og ikke røde?

Vi har flere tomater som er i ferd med å modnes, men alle ser rosa/tyttebær ut. … Forbindelser lykopen og karoten gir tomater fargen. Når temperaturen er høyere enn 85 grader, slutter tomater å produsere lykopen og karoten. Lykopen gir en dyp rød farge.

Finnes tomater i forskjellige farger?

Noen gartnere ser tomater i en regnbue av farger: rød, sikkert, men også nyanser av gult, oransje, rosa, grønt, burgunder, lilla, stripete og stripete, og praktisk t alt svart. Sammen med disse fargene kommer en rekke smaker.

Anbefalt: