Logo no.boatexistence.com

Er oktaedriske komplekser lavt spinn?

Innholdsfortegnelse:

Er oktaedriske komplekser lavt spinn?
Er oktaedriske komplekser lavt spinn?

Video: Er oktaedriske komplekser lavt spinn?

Video: Er oktaedriske komplekser lavt spinn?
Video: Йога для начинающих дома с Алиной Anandee #2. Здоровое гибкое тело за 40 минут. Универсальная йога. 2024, Kan
Anonim

I et oktaedrisk kompleks, når Δ er stor (sterk feltligand), vil elektronene først fylle de lavere energi d orbitalene før noen elektroner plasseres på de høyere energi d orbitalene. Den klassifiseres da som low spin fordi det er en minimal mengde uparede elektroner.

Hva er lavspinnkompleksene?

Hva er lavspinnkomplekser? Lavspinnkomplekser er koordinasjonskomplekser som inneholder sammenkoblede elektroner ved lave energinivåer Siden det ikke er noen uparrede elektroner i lavspinnkompleksene (alle elektronene er sammenkoblede), er de diamagnetiske. Dette betyr at disse forbindelsene ikke kan tiltrekkes av et eksternt magnetfelt.

Kan tetraedrisk kompleks være lavspinn?

CFSE av tetraedriske komplekser er mindre enn sammenkoblingsenergien. Elektronene er okkupert i de høyere energinivåene. Derfor vil ikke CFSE-en være nok til at sammenkobling av spinn skal skje. Dermed det danner sjelden lavspinnkomplekser, men danner høyspinnkomplekser.

Hvorfor er tetraedriske komplekser alltid høyspinn?

Tetraedrisk geometri

Til slutt er bindingsvinkelen mellom liganden 109,5o … Det er sjelden at Δt til tetraedriske komplekser overskrider sammenkoblingsenergien. Vanligvis vil elektroner bevege seg opp til orbitalene med høyere energi i stedet for par. På grunn av dette er de fleste tetraedriske komplekser høyspinn.

Hvorfor er oktaedriske komplekser mer stabile enn tetraedriske komplekser?

Svar: Generelt sett vil oktaedriske komplekser favoriseres fremfor tetraedriske komplekser fordi: Det er mer fordelaktig å danne seks bindinger i stedet for fire. Krystallfeltstabiliseringsenergien er vanligvis større for oktaedriske enn tetraedriske komplekser.

Anbefalt: