Logo no.boatexistence.com

Blir cml til aml?

Innholdsfortegnelse:

Blir cml til aml?
Blir cml til aml?

Video: Blir cml til aml?

Video: Blir cml til aml?
Video: Mast Cell Activation Syndrome & Dysautonomia - Dr. Lawrence Afrin 2024, Kan
Anonim

I eksplosjonskrise om lag to tredjedeler av tilfellene forvandles CML til en sykdom som ligner akutt myeloid leukemi (AML). Resten forvandles til en sykdom som ligner akutt lymfatisk leukemi (ALL).

Hva er forskjellen mellom AML og CML?

AML og CML er blod- og benmargskreft som påvirker de samme linjene med hvite blodlegemer. AML kommer plutselig ettersom svært umodne celler fortrenger normale celler i benmargen. CML kommer saktere, med CML-cellene som vokser ut av kontroll.

Kan CML bli akutt?

Med tiden kan cellene også slå seg ned i andre deler av kroppen, inkludert milten. CML er en ganske saktevoksende leukemi, men den kan endre seg til en raskt voksende akutt leukemi som er vanskelig å behandle. KML forekommer mest hos voksne, men svært sjelden hos barn også.

Hvilken fase av CML er den mest aggressive?

Accelerated: Hvis CML ikke har respondert godt på behandlingen i den kroniske fasen, blir den mer aggressiv, noe som kan føre til den akselererte fasen. På dette tidspunktet kan symptomene bli mer merkbare. Blastic: Dette er det mest aggressive stadiet av kronisk myeloid leukemi.

Hvor sprer CML seg til?

Kronisk myeloid leukemi eller CML er en type kreft som starter fra celler i benmargen som skal vokse til forskjellige typer blodceller. Mesteparten av tiden vokser CML sakte, men over tid kan leukemicellene søle ut i blodet og spre seg til andre deler av kroppen, som milten

Anbefalt: