Logo no.boatexistence.com

Hva betyr forvirring i nlp?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr forvirring i nlp?
Hva betyr forvirring i nlp?

Video: Hva betyr forvirring i nlp?

Video: Hva betyr forvirring i nlp?
Video: FTTH -- Hva er det? (Norwegian - norsk) 2024, Kan
Anonim

Generelt sett er forvirring et måling av hvor godt en sannsynlighetsmodell forutsier et utvalg. I sammenheng med naturlig språkbehandling er forvirring én måte å evaluere språkmodeller på.

Hva er NLP-forvirring?

I naturlig språkbehandling er forvirring en måte å evaluere språkmodeller En språkmodell er en sannsynlighetsfordeling over hele setninger eller tekster. … Det er ofte mulig å oppnå lavere forvirring på mer spesialiserte korpus, siden de er mer forutsigbare.

Hvordan tolker du forvirring?

Vi kan tolke forvirring som den vektede forgreningsfaktoren. Hvis vi har en forvirring på 100, betyr det at når modellen prøver å gjette neste ord, er den like forvirret som om den måtte velge mellom 100 ord.

Hva er den intuitive tolkningen av forvirring?

Wikipedia definerer forvirring som: "en måling av hvor godt en sannsynlighetsfordeling eller sannsynlighetsmodell forutsier et utvalg." Intuitivt kan forvirring forstås som et mål på usikkerhet Forvirringen av en språkmodell kan sees på som nivået av forvirring når man forutsier følgende symbol.

Er høy forvirring bra?

Fordi forutsigbare resultater foretrekkes fremfor tilfeldighet. Dette er grunnen til at folk sier at lav forvirring er bra og høy forvirring er dårlig siden forvirring er eksponentieringen av entropien (og du kan trygt tenke på konseptet forvirring som entropi).

Anbefalt: