Logo no.boatexistence.com

Skal jeg mate agner?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg mate agner?
Skal jeg mate agner?

Video: Skal jeg mate agner?

Video: Skal jeg mate agner?
Video: "Шутка ангела" 2004 комедия/ Комедия смотреть онлайн 2024, Kan
Anonim

Tuggingen som agner stimulerer til produksjon av spytt som beskytter øvre del av magen mot syre i nedre del av magen og dermed bidrar til å opprettholde magehelsen. Så for å svare ja på spørsmålet ditt feeding en agner er et veldig nyttig tillegg til dietten.

Kan du mate for mye agner?

Dette kan føre til alvorlige problemer, fra baktarm acidose til sår til kolikk. Ved å tilsette agner med kraftfôr, og fukte det ned for å holde det godt blandet, tvinger du hesten din til å tygge mer grundig og sakte. Dette kan bety at hesten din bruker 45 minutter over kornmåltidet sitt i stedet for bare 10.

Hvorfor er agner dårlig for hester?

Chaff and Digestion

Chaff vil også oppmuntre til tygging, forlenge matetiden og produksjonen av økte mengder syrebuffrende spytt.… Å fôre agner vil bremse hestens inntak ved å oppmuntre til tygging, og hjelpe hesten til å fordøye fôret ordentlig.

Kan du mate agner i stedet for høy?

Ja, du kan bare mate det i stedet for høy En grunn til at noen ikke ville gjort det er fordi det er litt dyrere å mate i samme mengder som høy, og selv om det er langstammet fôr kan det spises raskere siden det allerede er hakket opp og krever mindre sortering, tygging og riving av hesten.

Hvilken agner skal jeg mate hesten min?

Aner laget av høykvalitets høy kan tjene som en hovedfôrkilde for hester. Agner kan lages av alle typer høy, selv om lucerne (alfalfa), havre og timotei er de vanligste. Noe agner er blandet med melasse eller oljer for å gjøre det lettere å smake.

Anbefalt: