Logo no.boatexistence.com

Hvor går ladningen når en kondensator utlades?

Innholdsfortegnelse:

Hvor går ladningen når en kondensator utlades?
Hvor går ladningen når en kondensator utlades?

Video: Hvor går ladningen når en kondensator utlades?

Video: Hvor går ladningen når en kondensator utlades?
Video: Kretser del 2: Eksempel: Kompleks representasjon av en kondensator (Kapittel 15 Video 06) 2024, Kan
Anonim

Når en kondensator lades, flyter strømmen mot den positive platen (ettersom positiv ladning legges til den platen) og bort fra den negative platen. Når kondensatoren utlades, flyter strømmen bort fra den positive og mot den negative platen, i motsatt retning.

Hvor går ladingen når en kondensator er utladet?

Når ladning flyter fra den ene platen til den andre gjennom motstanden, nøytraliseres ladningen og dermed faller strømmen og reduksjonshastigheten for potensialforskjellen faller også. Til slutt er ladningen på platene null og strøm- og potensialforskjellen er også null - kondensatoren er helt utladet.

Hva skjer når du utlader en kondensator?

Hvis en kondensator utlades, går current ut av den mer positive terminalen i stedet for å gå inn i. Det er egentlig alt som skal til. Når strømmen kommer inn i den mer positive terminalen, leveres strøm til kondensatoren, og dermed øker den lagrede energien.

Hvordan lades og lades en kondensator ut av seg selv?

Utladingen vil begynne når en krets er koblet mellom terminalene på kondensatoren. Under utladning vil elektroner på den negative platen tvinges bort fra platen ved frastøting av de andre elektronene på platen. Den positivt ladede platen vil tiltrekke elektroner fra kretsen mot itself

Vil en kondensator utlades av seg selv?

Vil en kondensator utlades av seg selv? I teorien vil en kondensator gradvis miste sin ladning En fulladet kondensator i ideell tilstand, når den er frakoblet, utlades til 63 % av spenningen etter en enkelt tidskonstant.… Hvis det er en veldig stor kondensator, kan ladningen forbli i måneder og til og med år.

Anbefalt: