Logo no.boatexistence.com

Hva er meldingskø?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meldingskø?
Hva er meldingskø?

Video: Hva er meldingskø?

Video: Hva er meldingskø?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, Kan
Anonim

I informatikk er meldingskøer og postbokser programvarekomponenter som vanligvis brukes til kommunikasjon mellom prosesser, eller for kommunikasjon mellom tråder innenfor samme prosess. De bruker en kø for meldinger – overføring av kontroll eller innhold.

Hva brukes meldingskøen til?

En meldingskø gir en lett buffer som midlertidig lagrer meldinger og endepunkter som lar programvarekomponenter koble seg til køen for å sende og motta meldinger Meldingene er vanligvis små, og kan være ting som forespørsler, svar, feilmeldinger eller bare ren informasjon.

Hva er meldingskø i distribuert system?

Meldingskø er en teknikk for informasjonsutveksling mellom distribuerte applikasjoner. Den gjør det mulig for en applikasjon å sende informasjon som meldinger til andre applikasjoner ved hjelp av meldingskøer. Meldingskøer kan ligge i datamaskinens minne eller på disken.

Hva er Microsoft Message Queuing Service?

Message Queuing (MSMQ)-teknologi gjør det mulig for applikasjoner som kjører til forskjellige tider, å kommunisere på tvers av heterogene nettverk og systemer som kan være midlertidig offline. Apper sender meldinger til køer og leser meldinger fra køer.

Hva er meldingskø i datanettverk?

En meldingskø er en koblet liste over meldinger lagret i kjernen og identifisert av en meldingskø identifikator. … Sendeprosessen plasserer en melding (via en eller annen (OS) meldingsoverføringsmodul) i en kø som kan leses av en annen prosess.

Anbefalt: