Logo no.boatexistence.com

Når skal jeg bruke omvendt pipettering?

Innholdsfortegnelse:

Når skal jeg bruke omvendt pipettering?
Når skal jeg bruke omvendt pipettering?

Video: Når skal jeg bruke omvendt pipettering?

Video: Når skal jeg bruke omvendt pipettering?
Video: How to Implement a Reverse Pipetting Technique 2024, Juli
Anonim

For løsninger med høy viskositet eller tendens til skum bruk den omvendte teknikken: Denne teknikken brukes ofte med luftfortrengningspipetter, og anbefales for nøyaktig pipettering av små volumer. Omvendt pipettering unngår risikoen for prøvesprut, skumdannelse eller bobledannelse.

Hva brukes omvendt pipettering til?

Omvendt pipettering er en teknikk for å dispensere en målt mengde væske ved hjelp av luftfortrengning, noe som reduserer risikoen for sprut, skum eller bobledannelse. Omvendt pipettering er mer presis når det gjelder å dispensere små volumer væsker som inneholder proteiner og biologiske løsninger sammenlignet med foroverpipettering.

Hvorfor er omvendt pipettering mer nøyaktig?

Bruk av den omvendte pipetteringsteknikken kan forbedre presisjonen ved pipettering av slike løsninger, siden den aspirerer et volum som er større enn innstilt Overskuddsvæsken fungerer som et reservoar for å jevne ut ut de sekvensielle volumene, og opprettholder dermed integriteten og påfølgende påliteligheten til data med disse væsketypene.

Hva er forskjellen mellom reversering og foroverpipettering?

Foroverpipettering er standardteknikken for de fleste vandige løsninger. Omvendt pipettering anbefales for viskøse eller skummende væsker samt svært små volumer. Utblåsningsvolumet aspireres i tillegg i det første trinnet og blir værende i pipettespissen for å kastes.

Hvordan stopper du pipettering av bobler?

Fokus på vinkler: For å sikre at du dispenserer all væsken i popetten din og unngår luftbobler, aspirer i 90 graders vinkel og dispenser i 45 graders vinkel. Slipp pipettene sakte: Etter å ha dispensert væsken i pipetten, bør du ikke slippe stempelet for raskt.

Anbefalt: