Logo no.boatexistence.com

Når bør du bekymre deg for petekialutslett?

Innholdsfortegnelse:

Når bør du bekymre deg for petekialutslett?
Når bør du bekymre deg for petekialutslett?

Video: Når bør du bekymre deg for petekialutslett?

Video: Når bør du bekymre deg for petekialutslett?
Video: Rash v/s Petechiae I Pediatrics 2024, Kan
Anonim

Hvis du har petekkier, bør du kontakte legen din med en gang eller søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis: du også har feber. du har andre forverrede symptomer. du merker at flekkene sprer seg eller blir større.

Når bør du ikke bekymre deg for petekkier?

Ring legen din med en gang hvis barnet ditt har petekkier og: feber på 100,4 eller høyere . Flekkene blir større eller sprer seg til andre kroppsdeler. Lange striper vises under neglene hennes.

Bør jeg bekymre meg for petekkier?

Hvis du har små røde, lilla eller brune flekker på huden din, kan de være petekkier. De er ikke en sykdom, men et symptom. En rekke ting kan få dem til å skje, fra et kraftig hosteanfall til en infeksjon. Ofte er petekkier ingenting å bekymre seg for.

Hvor lenge varer peteki alt utslett?

Petechiae går vanligvis over av seg selv etter omtrent to til tre dager, og det er ikke behov for medisinsk behandling. Noen hjemmemedisiner forhindrer imidlertid at flekkene dannes eller hjelper dem med å lette raskt etter at de dannes.

Kan petekkier være ufarlige?

I de fleste tilfeller er petekkier forårsaket av en godartet og ufarlig tilstand, men i noen tilfeller kan de være et tegn på en underliggende lidelse som krever akutt oppmerksomhet. Selv om petekkier kan forekomme i alle aldre, er de mer vanlig hos eldre voksne og barn.

Anbefalt: