Logo no.boatexistence.com

Er en raid-programvare?

Innholdsfortegnelse:

Er en raid-programvare?
Er en raid-programvare?

Video: Er en raid-programvare?

Video: Er en raid-programvare?
Video: 26. Программный RAID - MD 2024, Kan
Anonim

RAID kan være i form av maskinvare eller programvare, avhengig av hvor behandlingen finner sted. … Fordi den behandler på den interne serveren, er programvare-RAID tregere enn maskinvare-RAID. Men fordi maskinvare-RAID krever kjøp av ekstra maskinvare, koster programvare-RAID mindre.

Hvordan fungerer en programvare-RAID?

I motsetning til maskinvare-RAID, bruker programvare-RAID prosessorkraften til operativsystemet der RAID-diskene er installert Kostnaden er lavere fordi ingen ekstra maskinvare-RAID-kontroller er nødvendig. Den tillater også brukere å rekonfigurere arrays uten å bli begrenset av maskinvare-RAID-kontrolleren.

Er RAID-programvaren eller -maskinvaren min?

Hvis diskene dine sier Dynamic og du ser den samme stasjonsbokstaven på flere stasjoner, har du software RAID. Hvis du ser stasjoner navngitt som en faktisk harddiskprodusent + modell, har du ingen RAID eller programvare RAID på disse stasjonene.

Hvorfor er programvare-RAID dårlig?

Software RAID-kontrollere er ikke god kvalitet. Ikke bare er de lavere ytelse, noe som opphever et viktig poeng med RAID, men de er mye mer utsatt for feil og feil generelt. Sørg for at du får en RAID-kontroller for maskinvare, for eksempel en fra 3Ware.

Hva er formålet med RAID?

RAID (redundant rekke uavhengige disker) er en måte å lagre de samme dataene på forskjellige steder på flere harddisker eller solid-state-stasjoner (SSD-er) for å beskytte data i tilfelle en stasjon feil Det er imidlertid forskjellige RAID-nivåer, og ikke alle har som mål å gi redundans.

Anbefalt: