Logo no.boatexistence.com

Når skal man pakke en forstuet ankel?

Innholdsfortegnelse:

Når skal man pakke en forstuet ankel?
Når skal man pakke en forstuet ankel?

Video: Når skal man pakke en forstuet ankel?

Video: Når skal man pakke en forstuet ankel?
Video: Hvad sker der, når man forstuver sin ankel? 2024, Kan
Anonim

Du bør legge på en kompresjonsbandasje så snart en forstuing oppstår. Pakk ankelen med en elastisk bandasje, for eksempel en ACE-bandasje, og la den virke i 48 til 72 timer. Pakk bandasjen tett, men ikke tett.

Bør en forstuet ankel pakkes inn?

Riktig førstegangspleie av den forstuede ankelen er avgjørende. En kompresjonsinnpakning hjelper til med å redusere hevelse. Hvis hevelsen holdes på et minimum, kan det hjelpe ankelen til å føle seg bedre. Det er enkelt å legge på en kompresjonsinnpakning og kan gjøres hjemme.

Kan det å pakke inn en forstuet ankel gjøre det verre?

Å pakke en ankel for stramt kan begrense sirkulasjonen til skaden, noe som vil forstyrre tilheling og kan forårsake vevsskade i foten. Å vikle ankelen for løst vil tillate for mye bevegelse og forhindre at leddbåndene får den støtten de trenger for å komme seg.

Hvor lenge holder en forstuet ankel seg hoven?

Vanligvis vil hevelsen ligge naturlig innen to uker etterskaden, selv med mer alvorlige ankelforstuinger. Hvis det oppstår kraftig hevelse etter dette, kan det være lurt å konsultere legen din for en ankelskade.

Bør du sove med bandasje på en forstuet ankel?

De fleste eksperter anbefaler at du bare pakker ankelen i løpet av dagen for støtte og beskyttelse, mens du fortsetter å ise, heve og hvile skaden. Mens noen mennesker føler en følelse av komfort fra en kompresjonsinnpakning om natten - med mindre den gir smertelindring, du bør ikke ha ankelen din mens du sover

Anbefalt: