Logo no.boatexistence.com

Hvilken sahitya akademi-pris?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken sahitya akademi-pris?
Hvilken sahitya akademi-pris?

Video: Hvilken sahitya akademi-pris?

Video: Hvilken sahitya akademi-pris?
Video: Tejendra sharma|tejendra sharma stories |hindi kahaniya|Vaidehii Oration|HindiKahani#kathamanthan 2024, Kan
Anonim

Sahitya Akademi Award er en litterær ære i India, som Sahitya Akademi, Indias National Academy of Letters, årlig tildeler forfattere av de mest fremragende litterære bøker som er utgitt i noen av de 24 store indiske språk som engelsk, bengali, punjabi og de 22 listede språkene i …

Hvem fikk Sahitya Akademi-prisen i 2019?

Shashi Tharoor, Nand Kishore Acharya for å motta Sahitya Akademi Award 2019; vinn Rs 1 lakh pengepremie.

Hvem vant Sahitya Akademi 2021?

Kendra Sahitya Akademi Award 2021

Arunthathi Subramaniam er den samlede vinneren av Sahitya Akademi-prisen 2021 for hennes poesi «When God is a traveller» skrevet på engelsk. Den første personen som vant denne prisen var R. K Narayanan for sin roman "The Guide", i 1960.

Hvilken er den største prisen for Sahitya?

Jnanpith Award, høyeste litterære pris i India, gitt årlig for beste kreative litterære forfatterskap til forfattere på et av de 22 "planlagte språkene" som er anerkjent i den indiske grunnloven. Prisen har en pengepremie, en sitering og en bronsekopi av Vagdevi (Saraswati), lærdommens gudinne.

Hvem er den første vinneren av Sahitya Akademi-prisen?

Awards på engelsk begynte i 1960 - den første mottakeren var R K Narayan for sin roman The Guide. Gjennom årene har Akademiet introdusert andre priser som Bhasha Samman, Yuva Sahityakar og Bal Sahitya Puraskar. De første prisene ble gitt i 1955.

Anbefalt: