Logo no.boatexistence.com

Skal et fotgips være løst?

Innholdsfortegnelse:

Skal et fotgips være løst?
Skal et fotgips være løst?

Video: Skal et fotgips være løst?

Video: Skal et fotgips være løst?
Video: Gips kunst ankel 2024, Kan
Anonim

Det er norm alt at musklene dine svekker (dvs. svekkes og reduseres i størrelse) mens de er i gipsen; også eventuell hevelse under gipspåføringen vil norm alt reduseres. Derfor er noe løshet akseptabelt med mindre du kjenner at gipsen gnider seg mot hælen, ankelen, håndleddet, albuen osv. eller har overflødig bevegelse.

Hvordan vet jeg om gipsen er for løs?

Sjekk daglig for å være sikker på at gipsen ikke er for stram eller for løs. Hvis du føler stramhet, smerte, prikking, nummenhet, eller du kan ikke bevege tærne/fingrene, eller hvis det er hevelse, heve benet/armen på en pute i én time.

Hvor stramt skal et fotgips være?

Riktig passform for gipsen

Gipset skal føles veldig tettsittende, kanskje til og med stramt, de første dagene etter skaden. Dette er norm alt. Et gips er ment å hjelpe skaden din til å helbrede ved å beskytte den mot bevegelse. Å føle en rimelig stramhet betyr at rollebesetningen gjør jobben sin!

Er en rollebesetning ment å være løs?

Et gips kan bli for løst, spesielt etter at den første hevelsen har avtatt. Et barn skal ikke være i stand til å fjerne gipsen eller betydelig flytte det berørte lemmet under gipsen. Å kunne plassere en eller to fingre under et gips er passende.

Kan et løst gips forårsake smerte?

Gipsen hindrer beinet eller leddet ditt i å bevege seg slik at det kan gro. Men det kan også forårsake ubehag og problemer, fra en irriterende kløe til en alvorlig infeksjon.

Anbefalt: