Logo no.boatexistence.com

Was ist eine balaclava?

Innholdsfortegnelse:

Was ist eine balaclava?
Was ist eine balaclava?

Video: Was ist eine balaclava?

Video: Was ist eine balaclava?
Video: Магазин балаклав | Foil Arms and Hog 2024, Kan
Anonim

En balaclava, også kjent som en balaclava-hjelm eller Bally eller skimaske, er en form for hodeplagg av tøy designet for å blottlegge bare en del av ansiktet, vanligvis øynene og munnen. Avhengig av stil og hvordan den bæres, er bare øynene, munnen og nesen, eller bare forsiden av ansiktet ubeskyttet.

Hva er opprinnelsen til Balaclava?

Navnet kommer fra bruken deres i slaget ved Balaclava under Krim-krigen i 1854, med henvisning til byen nær Sevastopol på Krim, hvor britiske tropper der hadde strikket hodeplagg å holde seg varm. Håndlagde balaklavaer ble sendt over til de britiske troppene for å beskytte dem mot det bitre kalde været.

Hva er en balaclava?

Hva er egentlig en balaclava? Det er en tettsittende hette som kombinerer varmen fra en lue med beskyttelsen av nakkegamasje i ett slankt, lavt profilstykke. Noen balaklavaer dekker hele ansiktet bortsett fra øynene, mens noen har en åpning for hele ansiktet og andre har separate ventiler for munn og nese.

Hvilket land kommer Balaclava fra?

Historien til Balaclava er assosiert med de forferdelige forholdene møtt av britiske tropper under Krim-krigen. Under beleiringen av Sevastopol, i den forferdelige vinteren 1854/55, ble troppene holdt oppe i den lille havnen Balaclava, lokalisert 8 mil sør for Sevastopol.

Hvor er en balaclava?

En balaclava er et tettsittende plagg bæres over hodet og nakken, ofte med hull for øyne, nese og munn. Det kalles også en skimaske, selv om det uttrykket fremmaner bankraner i tankene mine.

Anbefalt: