Logo no.boatexistence.com

Hvilken er den beste superlederen?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken er den beste superlederen?
Hvilken er den beste superlederen?

Video: Hvilken er den beste superlederen?

Video: Hvilken er den beste superlederen?
Video: The Secret To Becoming A Leader 2024, Kan
Anonim

Fra og med 2020 er materialet med den høyeste aksepterte superledende temperaturen et ekstremt trykksatt karbonholdig svovelhydrid med en kritisk overgangstemperatur på +15°C ved 267 GPa.

Hva er den gjeldende superlederen med høyeste temperatur?

Så lenge trykket og temperaturen samtidig holder seg over en viss kritisk terskel, vil motstanden forbli på null. Denne forbindelsen har rekorden for høyeste superledende temperatur: 15 C (59 F).

Hva er motstanden til superleder?

Superledere er materialer som fører elektrisk strøm med nøyaktig null elektrisk motstand. Dette betyr at du kan flytte elektroner gjennom den uten å miste energi til varme.

Hvilken er superdirigent?

Superledermaterialeklasser inkluderer kjemiske elementer (f.eks. kvikksølv eller bly), legeringer (som niob–titan, germanium–niob og niobiumnitrid), keramikk (YBCO og magnesium) diborid), superledende pnictider (som fluordopet LaOFeAs) eller organiske superledere (fullerener og karbon-nanorør; skjønt …

Hva var den første høytemperatursuperlederen?

Alex Müller, som lekte med en klasse materialer som ble oversett av andre forskere, oppdaget en kobberoksidforbindelse som var i stand til å superlede ved - 238°C. Selv om det fortsatt er ganske kjølig, er det langt varmere enn flytende helium temperaturer. Så den ble kjent som den første "høytemperatur-superlederen" som noen gang ble oppdaget.

Anbefalt: