Logo no.boatexistence.com

På en opptrappingstransformator?

Innholdsfortegnelse:

På en opptrappingstransformator?
På en opptrappingstransformator?

Video: På en opptrappingstransformator?

Video: På en opptrappingstransformator?
Video: Cherrie - På En Lördag (Official Music Video) 2024, Kan
Anonim

En opptrappingstransformator er en type transformator som konverterer lavspenningen (LV) og høystrøm fra primærsiden av transformatoren til høyspenningen (HV) og lav strømverdi på sekundærsiden av transformatoren. Det motsatte av dette er kjent som en nedtrappingstransformator.

Hva er hensikten med opptrappingstransformatoren?

En opptrappingstransformator ved kraftstasjonen øker spenningen og trapper følgelig ned strømmen. Dette betyr at strømmen som går i luftkablene er relativt liten og kan fordeles over lange avstander over landet.

Hvordan fungerer en trappeopp- og nedtrappingstransformator?

En transformator konverterer vekselstrøm (AC) fra en spenning til en annen spenning. Den har ingen bevegelige deler og fungerer på et magnetisk induksjonsprinsipp; den kan designes for å "trappe opp" eller "trappe ned" spenning. Så en opptrappingstransformator øker spenningen og en nedtrappingstransformator reduserer spenningen

Hvor mye spenning kan en opptrappingstransformator øke?

Siden en step-up transformator øker spenningen og reduserer strømmen; deretter skal 50 V AC-kilden gi MINDRE STRØM enn 10 V (i henhold til energisparing). Alle transformatorer har både en primær- og en sekundærspole.

Hva er omdreiningsforholdet til en transformator?

Omdreiningsforholdet til en transformator er definert som antall omdreininger på sekundæren delt på antall omdreininger på den primære.