Logo no.boatexistence.com

Hvilken stamme er Adamawa?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken stamme er Adamawa?
Hvilken stamme er Adamawa?

Video: Hvilken stamme er Adamawa?

Video: Hvilken stamme er Adamawa?
Video: The Schwa /ə/ Sound - Endings British Pronunciation & Spelling Tips | -er -ar -or -our -ure -re 2024, Kan
Anonim

Adamawa er en nordlig stat i Nigeria med mange stammer. Staten er for det meste dominert av Hausa-talende folk som er språket de brukte til forretningsformål bortsett fra bruken av det engelske språket. Befolkningen i delstaten Adamawa anslås å være rundt 3 168 101.

Var Adamawa en del av Kamerun?

Adamawa-regionen (fransk: Région de l'Adamaoua) er en konstituerende region i Republikken Kamerun. … Med nesten 64 000 km² i landareal er Adamawa den tredje største av Kameruns ti regioner.

Hvilket språk snakkes i Adamawa?

Hovedspråkene i Adamawa-staten er Bacama/Bata (Bwatiye), Bura-Pabir, Fulfulde, Huba (Kilba), Longuda, Mumuye og Samba Daka. De fleste andre språk i delstaten Adamawa er ekstremt små og truede minoritetsspråk, på grunn av innflytelsen fra Hausa og Fulfulde.

Hvem opprettet Adamawa-staten i Nigeria?

Dens østlige grense danner den nasjonale østgrensen til Kamerun. Adamawa ble opprettet fra Gongola-staten 27. august 1991 som en av de ni nye statene opprettet av the Federal Military Government. Det ligger i den nordøstlige delen av landet.

Hvilken stamme i Nigeria bruker ikke klær?

Nigerias Koma-stamme hvis kvinner ikke bruker klær av frykt for døden. ADAMAWA-(MaraviPost)-Befolkningen i Koma i den nordlige delen av Adamawa-staten, som snakker Shamba-språket, er av den tro at hvis kvinner bruker klær, vil de pådra seg gudenes vrede som kan føre til deres død eller ufruktbarhet.

Anbefalt: