Logo no.boatexistence.com

Bør brannskader dekkes?

Innholdsfortegnelse:

Bør brannskader dekkes?
Bør brannskader dekkes?

Video: Bør brannskader dekkes?

Video: Bør brannskader dekkes?
Video: Prolonged FieldCare Podcast 125: Behind the Smoke - White Phosphorus Burns 2024, Kan
Anonim

Dekk forbrenningen med en nonstick-dressing (for eksempel Telfa) og hold den på plass med gasbind eller tape. Sjekk forbrenningen hver dag for tegn på infeksjon, som økt smerte, rødhet, hevelse eller puss. Hvis du ser noen av disse tegnene, gå til legen din med en gang. For å forhindre infeksjon, unngå å knekke blemmer.

Bør du dekke en brannskade eller la den puste?

Vekk den løst for å unngå å legge press på brent hud. Bandasjering holder luft borte fra området, reduserer smerte og beskytter hud med blemmer.

Hvor lenge bør du holde en brannskade dekket?

De fleste brannskader bruker en av de avanserte sårbandasjene som kan ligge på plass i 7–14 dager mens tilheling skjerEventuelle gjenværende små åpne områder på donorstedet kan behandles med antibiotisk salve. Gi beskjed til brannskaderen om områder med rødhet, varme og økt smerte.

Dekker brannskader raskere?

Hold såret dekket med en bandasje. Brannskader gror bedre i et fuktig, dekket miljø.

Trenger brannskader luft for å leges?

Ikke bare trenger sår luft for å gro, men disse fanger også varme på brannstedet og kan ytterligere skade dypere vev. Ikke skrell av død hud, da dette kan føre til ytterligere arrdannelse og infeksjon. Ikke host eller pust direkte på det berørte området.

Anbefalt: