Logo no.boatexistence.com

Hvordan ser lofoforat ut?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ser lofoforat ut?
Hvordan ser lofoforat ut?

Video: Hvordan ser lofoforat ut?

Video: Hvordan ser lofoforat ut?
Video: Hvordan ser du ud, når du snuser? 2024, Kan
Anonim

Lofoforen kan lettest beskrives som en ring av cilierte tentakler som omgir munnen, men den er ofte hesteskoformet eller kveilet … Tarmen er U-formet med fremre munn i midten av lofoforen. Anus, der det er tilstede, er også anterior, men er dorsal til munnen.

Hva er noen eksempler på lopoforater?

Lofoforatene inkluderer mosedyrene (phylum Bryozoa), lampeskall (phylum Brachiopoda) og phoronidormer (phylum Phoronida).

Hva er hensikten med en lophofor?

lophophore Et organ som er karakteristisk for akvatiske virvelløse dyr av phyla Bryozoa, Phoronida og Brachiopoda som fungerer i filtermating. Den består av en rygg av hule tentakler som bærer flimmerhår, som fører matpartikler inn i munnen.

Er lophophorates leddyr?

Dette etterlater en "krone"-gruppe av brachiopoder, phoronider, bløtdyr og annelids. … For det første definerer tilstedeværelsen av lophoforen en undergruppe av protostomer (som forfatterne kaller Lophotrochozoa) som inkluderer lophoforates, bløtdyr og annelids, men ekskluderer leddyr

Hva er en lophofor i biologi?

: et sirkulært eller hesteskoformet organ rundt munnen, spesielt på en brachiopod eller mose som bærer tentakler og fungerer spesielt når det gjelder matfanging.

Anbefalt: