Logo no.boatexistence.com

Hvordan diagnostisere vasospastisk angina?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan diagnostisere vasospastisk angina?
Hvordan diagnostisere vasospastisk angina?

Video: Hvordan diagnostisere vasospastisk angina?

Video: Hvordan diagnostisere vasospastisk angina?
Video: Angina pectoris (stable, unstable, prinzmetal, vasospastic) - symptoms & pathology 2024, Kan
Anonim

Under provokasjonstesting, bekreftes diagnosen vasospastisk angina hvis den provoserende stimulansen induserte brystsmerter, forbigående EKG-forandringer og en >90 prosent constrictor-respons.

Hvordan diagnostiserer du prinzmetals angina?

Den er diagnostisert ved historie, elektrokardiogram eller koronararterieangiografi Provoserende tester, som forkjølelsesprøver eller intravenøst ergonovinmaleat, brukes noen ganger for å hjelpe til med diagnostisering av PVA. Nitrater, adrenerge blokkeringsmidler og kalsiumkanalblokkere kan brukes til å behandle PVA.

Hvordan føles vasospastisk angina?

Vasospastisk angina er en type angina (brystsmerter) som vanligvis oppstår i hvile – ofte tidlig om morgenen eller om natten – og føles som en innsnevring eller stramming i brystet Vasospastisk angina er også kjent som prinzmetal angina, variant angina eller kranspulsårespasmer.

Er vasospastisk angina livstruende?

Livstruende arytmier som fører til synkope hos pasienter med vasospastisk angina.

Er vasospastisk angina ustabil angina?

Epidemiologi. Vasospastisk angina representerer ca. 2,0 % av sykehusinnleggelser med et klinisk mønster av ustabil angina. Den vises oftest i voksen alder (50 til 60 år) og viser et forhold på 5:1 i mann:kvinnelig prevalens.

Anbefalt: