Logo no.boatexistence.com

Hvor bor cycader?

Innholdsfortegnelse:

Hvor bor cycader?
Hvor bor cycader?

Video: Hvor bor cycader?

Video: Hvor bor cycader?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Juli
Anonim

Cycader og palmer finnes i tropiske og subtropiske deler av Nord-Amerika, Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Karibia, Asia, Afrika og Oseania De forekommer i en rekke habitater, fra lukkede tropiske skoger til åpne gressletter og ørkenlignende krattmarker.

Hvor kan vi finne de fleste levende former for cycader?

Det største mangfoldet av disse «levende fossilene» er i Sør- og Mellom-Amerika Mer enn 70 % av verdens cycad-arter forekommer i mangfoldige områder der og i Australia, Sør Afrika, Mexico, Kina og Vietnam, men de forekommer også i det sørøstlige USA, Asia, India, Polynesia, Mikronesia og andre steder.

Hvorfor er cycader så verdsatt?

På grunn av deres sjeldenhet og attraktivitet som hageelementer, har cycader stor kommersiell verdi, spesielt for "skryterettigheter ".

Hvilke dyr spiser cycader?

Cycader er kilde til mat for mange dyr. Larver av enkelte sommerfugler og maur spiser sekresjon fra bladene, storfe lever av bladene, mens fruktflaggermus spiser frø.

Hva er så spesielt med cycader?

Cycads er vedplanter som produserer frø … Innen de levende frøplantene er de nesten unike ved at de produserer bevegelige sædceller, og dermed er en viktig kobling til de tidligste de gamle frøplantene. Cycader blomstret i evigheter og nådde sitt høydepunkt i den mesozoiske epoken for rundt 150 millioner år siden.

Anbefalt: