Logo no.boatexistence.com

Har muslinger blod?

Innholdsfortegnelse:

Har muslinger blod?
Har muslinger blod?

Video: Har muslinger blod?

Video: Har muslinger blod?
Video: Dampede muslinger - Sådan gør du 2024, Juli
Anonim

De fleste muslinger og andre muslinger, har klart blod, men blodmuslingens blod inneholder hemoglobin. Noe som gjør den utsatt for blodsykdommene som rammer mennesker. Blodmuslinger fra Kina har blitt forbudt fordi de ble funnet å ha hepatitt.

Hvorfor er blodmuslinger farlige?

Blodmuslinger.

I motsetning til andre varianter av muslinger som er trygge å spise, kan blodmuslingen få i seg virus og bakterier, inkludert hepatitt A, tyfus og dysenteri fordi den lever i lavt oksygennivå miljøer.

Hva har muslinger i stedet for blod?

De fleste muslinger mangler hemoglobin i blodet, proteinmolekylet som gir blodet vår farge. Blodmuslinger inneholder imidlertid hemoglobin. Dette gir dem begge et litt grusomt utseende når de åpnes, og det siver ofte blod over hele den uheldige personen.

Hvor finner du blodmuslinger?

Blodmuslinger er hjemmehørende i vann rundt om i verden og dyrkes i Sørøst-Asia. De er populære i Asia, selv om import av dem er forbudt på grunn av helseproblemer. (Regjeringen har beslaglagt forsendelser i noen butikker i kinesiske nabolag.)

Hvilken farge er blodmuslingen?

Utseende: Blood-arkshell-muslingen er relativt liten (opptil 1 tomme). Dype rygger stråler vertik alt fra hengslet til skallkantene med grove overflater. Skallene er hvite til kremfargede med mørke flekker nær skallkantene.

Anbefalt: