Logo no.boatexistence.com

I løpet av endocytose materialer er?

Innholdsfortegnelse:

I løpet av endocytose materialer er?
I løpet av endocytose materialer er?

Video: I løpet av endocytose materialer er?

Video: I løpet av endocytose materialer er?
Video: Endocytosis and exocytosis 2024, Kan
Anonim

Endocytose er en cellulær prosess der stoffer bringes inn i cellen. Materialet som skal internaliseres er omgitt av et område med cellemembran, som deretter knopper av inne i cellen for å danne en vesikkel som inneholder det inntatte materialet.

Hva skjer under endocytose?

Endocytose er prosessen der celler tar inn stoffer fra utsiden av cellen ved å oppsluke dem i en vesikkel. … Endocytose oppstår når en del av cellemembranen folder seg inn i seg selv og omgir ekstracellulær væske og ulike molekyler eller mikroorganismer.

Hvilke materialer flyttes under endocytose?

Endocytose er en type aktiv transport som flytter partikler, som store molekyler, deler av celler, og til og med hele celler, inn i en celle. Det finnes forskjellige varianter av endocytose, men alle deler en felles karakteristikk: plasmamembranen til cellen invaginerer, og danner en lomme rundt målpartikkelen.

Hva kreves for endocytose?

For at endocytose skal oppstå, må stoffer være innelukket i en vesikkel dannet fra cellemembranen, eller plasmamembran … Stoffer som ikke kan diffundere over cellemembranen må være hjulpet over av passive diffusjonsprosesser (tilrettelagt diffusjon), aktiv transport (krever energi), eller av endocytose.

Hva brukes i endocytose?

Reseptormediert endocytose er en form for endocytose der reseptorproteiner på celleoverflaten brukes til å fange et spesifikt målmolekyl. Reseptorene, som er transmembrane proteiner, grupperer seg i områder av plasmamembranen kjent som belagte groper.

Anbefalt: