Logo no.boatexistence.com

Skal jeg gjødsle luffaen min?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg gjødsle luffaen min?
Skal jeg gjødsle luffaen min?

Video: Skal jeg gjødsle luffaen min?

Video: Skal jeg gjødsle luffaen min?
Video: Посадка клубники в открытом грунте. Что любит клубника при посадке и как посадить её правильно 2024, Kan
Anonim

Gjødsling månedlig Jeg anser loofahene som et lite vedlikeholdsanlegg. … Jeg legger gjødsel i frøene når jeg starter plantene, og en gang i måneden gir jeg dem litt flytende gjødsel for å hjelpe dem å fortsette å vokse.

Hva er den beste gjødselen for luffa?

Nitrogen er viktig på frøplantestadiet, men før luffaene dine begynner å blomstre, vil de trenge fosfor for rotvekst. Før setting av frukten, vil plantene dine trenge en høyere kaliumformulering. Det beste valget er gjødsel med et NPK-forhold på 1-2-2 (for eksempel 5-10-10)

Hvordan gjødsler du luffa?

Arbeid gjødsel inn i jorden med en hastighet på ca. 3 pund i et 100 kvadratmeter stort område. Velg en gjødsel med mindre nitrogen enn fosfor og kalium, for eksempel 5-10-10, eller bruk om ønskelig ferdig kompost som et alternativ til handelsgjødsel.

Hvordan bryr du deg om luffa?

Omsorg for luffa er veldig likt å ta vare på agurker eller meloner. Hold plantene fuktige, men ikke mettede, og gi solid støtte for best resultat som en del av luffa-plantepleien. Når plantene begynner å vokse, fjerner du alle de første blomstene, eventuelle hannblomster og de fire første sidegrenene.

Hvorfor blomstrer ikke luffaen min?

Den mest sannsynlige årsaken er mangel på pollinering. Bier og andre pollinerende insekter er nødvendig for å produsere en god avling. Selv med en overflod av insekter vil bare en brøkdel av blomstene pollinere.

Anbefalt: